shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.


Фитнес храни

Най-добри фитнес храни?

1. Яйца ( кокоши ) (цели)
Яйцата се страхотни за закуска и след тренировка. От яйчния белтък можете да си набавите възможно най-бързият протеин, който можете да приемете чрез храна ( стига да се изяждат само белтъците ). Едно средно яйце съдържа около 9.5 г. протеин. Жълтъка съдържа мазнини като холестерол и това спира повечето хора да го ядат, а и след изяждане на жълтъка мазнината в него забавя усвояването на протеина от белтъка.

2. Извара (нискомаслена)

Изварата е източник на бавен протеин. Може би този продукт е най-евтиния източник на висококачествен протеин. В 100 грама извара се съдържа около 17-18 грама чист бавен протеин. Най-добре е да консумирате извара преди да легнете да спите. Изварате е вторичен продукт от кравето мляко.

3. Пилешко месо

Пилешкото место е един от най-популярните източници на животински протеин. От пилето се произвеждат два типа продукти: чисто месо ( пилешките гърди и бутчета ) и вторични продукти (черен дроб, трътка). Пилешкото е предпочитан източника на протеин заради ниската си цена в сравнението с другите видове месо и заради сравнително малкото калории в порция.


4. Пчелен мед

Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки. Медът представлява сладък сок, който пчелите събират от растенията, обогатяват го с ензими в своята прегръдка и да го съхраняват във восъчни пити. Медът дава много енергия, на трениращите, които го използват. Той е богат източник на бързи въглехидрати. Идеален е за да получите порция бързи въглехидрати след тренировка или в комбинация с креатин. Аз обижавам мед, защото в малко количество съдържа много калории.


5. Телешко месо

Телешкото месо е първият приятел на готвещия фитнес ентусиаст. Причината да е толкова подходящо за фитнес диетите се крие в умереното съдържание на мазнини, което го прави подходящо за всякакъв вид фитнес диети, също така и голямата порция креатин, която се съдържа в месото. Освен отлични макронутриентни свойства, говеждото и телешкото месо предлагат и още една изненада, а именно голяма доза от част витамин В12.


6. Бадеми ( сурови )

Бадемите са известни сред фитнес ентусиастите и любителите на екзотична кухня. Причината е двойнственият характер, който притежават тези семена - прекрасен вкус и изобилие от качествен състав.

Подреди по:

Избери производител:

login