shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.




Здравословно хранене   >>   Вредни ли са картофите?
  <<ПРЕДИШЕН<<
>>СЛЕДВАЩ>>  

Вредни ли са картофите?
image Вредни ли са картофите?
Науката обаче доказа, че тази „истина” е доста изкривена от различните автори, защото вредни са само многократно преработваните – пържен чипс, бланширани, консервирани, обработвани с химикали и така нататък. Естествената, сварена и овкусена с правилните подправки храна в никакъв случай не може да навреди”, категоричен е Аргон.

Специалистът уточнява, че всъщност картофите са полезен и ценен продукт, спасявал живота на не едно или две поколения в години на криза. Отделните сортове имат допълващи се хранителни различия, които в никакъв случай не правят единия по – добър от другия. Например сладките картофи съдържат повече витамин А и фибри, но обикновените са с по – висока концентрация на основни минерални вещества като желязо, калий и магнезий.

Изводът който може да направим от всичко казано дотук не е изненадващ – важно е не дали консумираме картофи, а как ги консумиране. Варените или печени кореноплодни зеленчуци няма как да ни навредят, стига да не са подлагани на многократна обработка. Включете ги смело във вашата диета за отслабване, но бъдете внимателни за начините, по които ги готвите.



login