shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.
Производители   >>   БИОДРИНКС ООД
  <<ПРЕДИШЕН<<
blank

БИОДРИНКС ООД
image БИОДРИНКС ООД
Българската компания "Биодринкс" създаде бионапитка на билкова основа, като от края на миналата година я произвежда и продава. Дружеството е основано от Елеонора Негулова, Алекси Алексов и Николай Арнаудски. Съдружниците още преди 7 години обмислят идеята за създаване на напитка, която да отговаря на здравословния начин на живот и мислене на хората в активна възраст и която да се предлага в минимално преработен вид. Двама от собствениците имат дългогодишен опит в производството на високо алкохолни напитки, като през 90-те години стоят зад марката Doctor’s. През 2005 г. продават бизнеса и се ориентират към тотално нов сегмент, а именно биосоковете.

Поради силната конкуренция на пазара на безалкохолни напитки създателите от самото начало търсят иновативен подход и технологични решения, за да успеят да наложат своя продукт на пазара. Така в екипа се включва и третият съдружник, който има необходимия технологичен опит и с чиято помощ патентоват капачката на своята бионапитка. Тримата основават компанията специално за производство на сока, а разработката на продукта е финансирана с 360 хил. лв. по европейската програма "Конкурентоспособност". В момента от фирмата работят по привличането на нов финансов ресурс, основно банков. Освен бюрокрацията, с която още се бори, дружеството определя като друг основен недостатък на евросубсидиите липсата на осигурени финансови инструменти за префинансиране на проектите.

Технологията

Производството на напитките се осъществява в с. Църква, Пернишко, в предприятие на хранително-вкусовата промишленост с капацитет 100 хил. бутилки на месец. Дружеството избира мястото заради качеството на водата в региона, но признава, че работата с предприятието и отдадеността на екипа там са ключов фактор за успеха на продукта. Технологията на напитките е изцяло идея на съдружниците на фирмата: билките, които се доставят от регистрирани биопроизводители, се извличат при ниска температура и се запазват в контейнера на капачката. Добавени са сокове от грейпфрут, ягода, лимон и натурална розова вода, които се внасят от сертифицирани доставчици от чужбина. Дизайнът и всички останали материали обаче (бутилки, капачки, етикети) са дело на български фирми, на които дружеството се доверява заради високото качество на продуктите им.
login