shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.




Старите рецепти   >>   Домашно кисело мляко
  <<ПРЕДИШЕН<<
>>СЛЕДВАЩ>>  

Домашно кисело мляко
image Домашно кисело мляко
Необходими Продукти

прясно мляко - 3, 2 л, за 4 бурканакисело мляко - по 1 - 2 с.л. на буркан, пълномаслено, истинско мляко
Сварете прясното мляко и го охладете до 41-43 градуса. На един буркан от 800 мл се слага 1 равна ч.л. подкваса от гъсто и хубаво кисело мляко. Повечето кисели млека, които се продават по магазините са негодни за тази цел.

Ако подквасата е от купено от магазина мляко, сложете 1 с.л.

Бурканите се затварят с капачките и се увиват хубаво в нещо вълнено или ватена грейка. Важното е млякото да е на много топло.

Така престоява няколко часа, след което се премества в хладилника.



login