shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.




Старите рецепти   >>   Кюфтета на фурна по мандраджийски
  <<ПРЕДИШЕН<<
>>СЛЕДВАЩ>>  

Кюфтета на фурна по мандраджийски
image Кюфтета на фурна по мандраджийски
Продукти:

за порции
1/2 кг кайма
100 г сирене
50 г ориз
1 глава лук
1 яйце
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
За заливката
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
1 с.л. лимонов сок


Рецепта:

В купа се смесват каймата (1/2 кг), яйцето (1 бр) натрошеното сирене (100 г), свареният ориз (50 г), нарязаната на ситно глава лук (1 глава), счуканият чесън (1 скилидка) и наситненият магданоз (1 връзка). Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват добре до получаване на еднородна смес. Оформят се кюфтенца с желания размер и се пускат във вряща вода. Готвят се около 15 минути, след което се поставят в тава за печене. Ако не разполагате с достатъчно голяма тенджера, кюфтенцата се сваряват на порции.
Яйцата (2 бр), прясното мляко (1 ч.ч.), брашното (1 с.л.) и лимоновият сок (1 с.л.) се разбиват до получаване на еднородна смес, с която се заливат кюфтенцата. Слагат се във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути.



login