shopping cart image

Количката е празна
Сума на поръчката: 0.00 лв.




Старите рецепти   >>   КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ (на фурна)
  <<ПРЕДИШЕН<<
>>СЛЕДВАЩ>>  

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ (на фурна)
image КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ (на фурна)
Продукти:

2 кг картофи
1 глава лук
1 морков
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 даф.лист
щипка смлян черен пипер
щипка чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Приготвяне:

• За рецептата "КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ (на фурна)" в тавата, в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков.
• Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета картофи (в случая са нарязани на четири по дължина).
• Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета , и разбира се при непрекъснато разбъркване.
• Следва брашното (може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.
• Разбъркват се хубаво картофите, за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода.
• Водата за рецептата "КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ (на фурна)" трябва да покрива картофите изцяло, защото сме им сложили брашно.
• Слага се сол на вкус, смлян черен пипер, зърната черен пипер, даф.лист и 2-3 щипка чубрица (идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага).
• Тавата се оставя на котлона, докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрята фурна.
• Картофите се пекат около 30-35 мин., до пълната им готовност.
• Наблюдавайте ги, ако останат без вода и не са готови, долейте им гореща вода.



login